18. Setkání provozovatelů elektronických komunikací přineslo další zajímavé diskuze a výměny zkušeností

18. Setkání provozovatelů elektronických komunikací přineslo další zajímavé diskuze a výměny zkušeností

Již tradiční podzimní Setkání provozovatelů elektronických komunikací se uskutečnilo koncem září v Nymburce. I letos projevilo o možnost výměny názorů a zkušeností kolem 200 návštěvníků, pro které byly připravené panelové diskuze s doprovodnou výstavou dodavatelů programů a technologií i představení novinek z pohledu technologie, legislativy nebo obsahu.

Mezi hlavní letošní témata patřil návrh Evropské komise, který směřuje k jednotnému trhu elektronických komunikací, kde občané i podniky budou mít přístup ke službám elektronických komunikací bez ohledu na to, kde v Unii jsou tyto služby poskytovány. Podnikatelé působící v oblasti elektronických komunikací tak budou moci působit kdekoliv v EU, kde mají provozovnu či zákazníky.

Dalšími tématy byla síťová neutralita včetně otevřeného internetu,  regulace mezinárodního roamingu, placený obsah i regulace jeho užití včetně řešení autorských práv. I letos bylo Setkání jedinečné v tom, že umožňuje, aby se na jednom místě setkali odborníci na právo, obsah i techniku. Mnoho hostů tak ocení možnost představit nebo konfrontovat svoji strategii s trhem.